Bildiğiniz gibi iPhone harici SD kart girişi bulundurmuyor; bu nedenle dahili bellek miktarınız ne kadar elveriyorsa siz de o kadar fazla fotoğraf ve video kaydedebiliyorsunuz. Iphone ile çekmiş olduğunuz fotoğraf ve videoları kaybetmemek için Photo Stream’i kullanabilirsiniz ancak bunun yerine iPhone’un kendi fotoğraf saklama bölümünü kullanmanızı tavsiye ederim.

ICloud üzerinden kaydedilen fotoğraf ve videolarınız için 5GB’a kadar ücretsiz kullanım sağlıyorsunuz. Toplam 50 GB içinde aylık 0.99 dolar ödemeniz gerekiyor. Yıllık olarak 35 TL gibi bir rakama denk geliyor. Android cihazlarda iyi bir SD kart için verebileceğiniz tutar çok daha yüksek diyebiliriz. Bununla birlikte iPhone kullanımında internet data harcamanızda bir dezavantaj gibi duruyor.  Ancak sistem sadece Wi-Fi üzerinden transfer sağlıyor ve birçoğumuz evinde sınırsız kullanım var. Dolayısıyla bu özelliği de dezavantaj olarak görmemek gerekiyor.

Şimdi gelelim nasıl fotoğraflar bölümünü kullanacağınızı anlatmaya: öncelikle Ayarlar’dan iCloud bölümüne tıklayalım. Buradan fotoğraflar bölümüne geçin ve iCloud Fotoğraf Arşivi bölümünü aktif hale getirin. Hemen altında iki seçenek bulunuyor; telefon alanından yer kazanmak için iPhone’da En İyi Depolama seçeneğini seçin. Ardından ‘Fotoğraf Yayınım’ı Yükle‘ ve ‘Seri Çekimleri Karşıya Yükle‘ seçeneğini de aktif hale getirin. Şimdi herşey hazır.

image

Bu sayfada yer alan son ve bence en önemli bölüm icloud fotoğraf paylaşma bölümü. Kendi adıma bu bölümü aktif hale getirdim, size de tavsiye ediyorum. Buradaki farklılık şu, ben kaybetmek istemediğim tüm fotoğraflarımı Paylaşılan bölümüne gönderiyor ve telefondan komple kaldırıyorum. Böylelikle temiz bir galerim oluyor ve tüm keyifli fotoğraf ve videolarım Paylaşılan bölümünde iCloud içinde saklanıyor.

image

Bu ayarları yaptığınız zaman ne elde edeceksiniz bir de ona bakalım. Iphone’da fotoğraflar bölümünü açtığınız zaman 3 menü sizi karşılayacak. Fotoğraflar, Paylaşılan ve Albümler:

İlk bölüm olan Fotoğraflar bölümünde sadece önizleme fotoğraf ve videolarınız yer alıyor olacak. İsterseniz tekrar telefonunuza indirilebileceksiniz.

Paylaşılan bölümünde sadece sizin istemiş olduğunuz iCloud kişileri ile fotoğraflarınız paylaşabilecek aynı zamanda arşivleyebileceksiniz.

En son Albümler bölümünde ise tüm albümleri tek bir ekranda görebilirsiniz. Bu bölümde ‘Son Silinenler‘ diye bir albüm göreceksiniz. Burası sizin iPhone’dan silmiş olduğunuz fotoğrafları bulunduran bölüm. Özellikle bellek sıkıntısı yaşadığınız zaman bu alana göz atmayı unutmayın. Siz fotoğrafı sildikten sonra yaklaşık 40 gün kadar fotoğraflar burada saklanır ancak istediğiniz zaman fotoğrafları kaldırabilirsiniz.

İyi mobil çekimler.

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here